Så fixar du det bästa barnkalaset

De flesta föräldrar känner till förväntningarna när barnens födelsedagar närmar sig. Det finns en hel del att planera och fundera på när det är dags att ställa till med barnkalas. Hur fixar du det bästa möjliga kalaset? Läs mer här.

I låg- och mellanstadieåldern är det vanligt att barnen väntar sig stora och påkostade temakalas och gärna bjuder in till maskeradfest eller äventyrskalas. Om du redan har ordnat ett antal festliga kalas tidigare kanske du behöver ny inspiration. Ett riktigt bra tips är att hyra eller köpa en sockervaddsmaskin hos Bergamunken och ställa till med tivoli i din egen trädgård. Detta är en mycket uppskattad kalasform som du även kan syssla med inomhus om du har tillräckligt med plats över. Hos bergamunken.com hittar du dessutom alla nödvändiga tillbehör som färdig sockervadd och sockervaddsstrutar. Detta blir garanterat ett mycket uppskattat och ovanligt inslag som lyfter hela kalaset.

Bjud på festlig mat

Det har blivit allt vanligare att föräldrar köper färdiga kalaspaket och bjuder in klasskamrater och kompisar till påkostade fester i hyrda lokaler, men det behöver faktiskt inte alls vara särskilt dyrt eller komplicerat att hitta på kalaskul. Det kan vara minst lika roligt att grilla korv hemma, och ordna en enkel tipsrunda med smaskiga priser. Det finns dessutom flera fördelar med att hyra en sockervaddsmaskin. För det första är det både ovanligt och gott och för det andra får det alla gäster på riktigt gott humör. Om du köper till färgat socker kan barnen välja färg på sockervadden.

Ordna roliga lekar

Det finns gott om olika kalastrender där den ena trenden är mer påkostad än den andra. Om du har gott om pengar kan du förstås satsa på spabehandlingar eller bjuda alla gäster på bio, men faktum är att ett kalas med roliga lekar aldrig blir fel. Följa John till musik, skattjakt eller balansera ägg på en sked kan bli precis hur kul som helst. Med roliga priser blir det ännu bättre. Det finns minst lika många kalastyper som det finns barn. Under pandemin växte till exempel trenden med videokalas på distans fram.

Det bästa med ett tivolikalas i trädgården är dock att både familj och vänner kan samlas tillsammans. Förutom sockervaddsmaskinen kan du även hitta en del andra roliga prylar hos Bergamunken:

  • Popcornmaskin
  • Mjukglassmaskin
  • Korvvagn

Du hittar även partytält och hoppborgar samt färdiga partypaket om du har slut på idéer. Det viktigaste när det är dags att ställa till med kalas är dock att kalaset blir så inkluderande som möjligt och att det passar så många som möjligt. Tänk på att planera i god tid och se till att du har gjort en lista över allt du behöver boka och köpa. Det kan bli extra roligt om födelsedagsbarnet är med och planerar, men kanske inte känner till exakt alla delar av kalaset. Att få hemmagjorda inbjudningskort hem i brevlådan är en trend som är på väg tillbaka. Hela familjen kan samlas kring detta projekt och hjälpas åt för att ordna ett riktigt minnesvärt kalas.