Så blir kalaset för ettåringen mysigt

Ett barns ettårsdag är värd att firas. Det kan du göra med goda bakverk, snygga dekorationer och härliga vänner. Ta många foton för att kunna visa ditt barn senare i livet.

Ettårsdagen är en stor dag, framför allt för föräldrarna. Att ha varit föräldrar i ett år är lika mycket att fira som att barnet fyller år för första gången. För att kalaset ska bli minnesvärt och en mysig stund är det viktigt att planera kalaset i förväg. Tårta och goda bakverk som muffins är något som hör till ett kalas och ett inslag som många förknippar med kalas. Lägg därför tid och energi på att göra både snygga och goda bakverk. Muffins är ett bra alternativ till tårta. Det är ofta både billigare och godare att göra egna muffins. Ett tips är att beställa en spritspåse för dekoration för att muffinsen ska se tilltalande ut. Med rätt spritspåse kan du spritsa maräng, frosting eller kaksmet på ett bra sätt. En spritspåse är helt oumbärlig om du vill göra fina muffins.

Gör en kakbuffé och dekorera hemmet

Ett annat tips är att göra en kakbuffé med flera olika bakverk, allt från tårta till cup cakes. Till ettåringen är det en bra idé att ha snacks som majskrokar och klämmisar. Du kan även baka en sockerfri tårta för de allra minsta gästerna. Förutom det ätbara är dekorationer ett viktigt inslag. Sätt upp ballonger, girlanger och vimplar. På borden kan du lägga ut en snygg duk, ställa ut ljusstakar och duka tilltalande med servetter och glas. Du kan alltid välja att ha ett tema på kalaset, det är något som är populärt nu.

Dokumentera kalaset med mycket bilder

Födelsedagsbarnet kommer med stor sannolikhet inte att komma ihåg dagen. Därför är det viktigt att dokumentera dagen för att kunna visa ditt barn senare. Be gästerna ta många bilder och sedan skicka dem till dig. Då kan du samla alla bilder i ett album till ditt barn. Tänk på att ett kalas inte behöver kosta multum för att vara mysigt.