Ge en förlossningspresent åt den nyblivna mamman

När ett nytt liv har kommit till världen är det ett stort mirakel och en väldigt känslosam händelse. Av den anledningen väljer många pappor idag att ge en gåva till den nyblivna mamman – också känd som en förlossningsgåva eller push-present. Det vanligaste är att ge ett vackert smycke som kommer hålla resten av livet och för alltid vara en symbol för det underbara som hänt.

Vilken typ av present det ska vara är personligt och beror på saker som personligheten och vad som känns finast. Helst ska det inte vara en tillfällig present som en bok eller klädesplagg, utan något som kommer följa med hela livet. Ett diamantarmband är bland det finaste och mest värdefulla som du kan ge av flera skäl. Diamanter är alltid inne, de är otroligt vackra och är dessutom en investering för framtiden. Vilken design du vill ha beror på tycke och smak, exempelvis:

  • Guldarmband med sammanlänkade diamantringar
  • Silverarmband med diamant och pärla
  • Vitt guldarmband med infattade diamanter
  • Välj rätt försäljare och design

Kan du ingenting om just diamanter kan du läsa på lite i förväg men framför allt är det viktigt att köpa av en verifierad försäljare. Det är också bättre att välja en etablerad designer som till exempel Efva Attling än någon som du aldrig hört talas om för garanterad kvalitet och snygg design.

Smycken tillverkas i alla möjliga material och vilket som är bäst är ganska subjektivt. När det gäller själva värdet är guld alltid en klassiker och något som många anser vara en bättre ekonomisk investering än till exempel värdepapper. Självklart är push-presenten dock inte enbart en investering utan en fin, omtänksam och vacker gåva till mamman. Ett bra tips är att se vad hon gillar att ha på sig i allmänhet – är det kläder och smycken som går i varmare eller kallare toner? Idag går det också bra att blanda och därför tycker många om vitt guld som är det bästa av två världar. Är mamman nickelallergiker är det bäst att kolla vilka smycken som antingen är nickelfria eller gjorda av metaller som inte släpper ifrån sig nickel, exempelvis medicinsk titan.

Många föräldrar har också vissa symboler som betyder extra mycket av olika skäl – precis som sånger eller olika platser. Att ge ett diamantsmycke med en fjäril eller en fallande stjärna kan betyda mycket mer än det de föreställer. Det ger också möjligheten för barnet att få en fin påminnelse om föräldrarnas kärlek när det växer upp.

En fin tradition

Ursprungligen kommer traditionen från USA där det länge varit populärt att ge nyförlösta mammor en liten present. Det allra vanligaste är ett smycke men det finns också många undantag, särskilt bland extravaganta kändisar. När Kylie Jenner hade fött deras gemensamma barn gav Travis Scott henne en svart Ferrari och Pink fick en specialbyggd motorcykel av sin man, men det här hör alltså till ovanligheterna. Det vanligaste är smycken som armband, halsband, örhängen och ringar och materialen ska helst vara äkta. Visst kostar det lite, men i proportion till det nya livet är det värt varenda öre och blir en gåva som kommer finnas med för alltid.