Fira den nyblivna mamman på mors dag med perfekt present

Äntligen är det dags att fira din tjej på mors dag! Det är hennes allra första gång som mamma och du vill såklart ge henne en present som verkligen visar hur mycket du uppskattar henne och allt hon gör. Men vad ska du egentligen köpa? Här kommer några tips och idéer som garanterat kommer göra henne glad.

Gör present och firande personligt. Först och främst vill du att presenten ska kännas personlig och det är helt rätt i tiden. En morsdagpresent 2023 ska nämligen vara just det, personlig och genomtänkt för det är trots allt en dag som handlar om din tjej och hur fantastisk hon är som mamma. En present som du själv har skapat eller valt ut med omsorg är därför alltid en vinnare. Ett tips kan vara att leta efter något som är kopplat till er nya familj. Kanske kan du ge henne en personlig tavla med era namn eller födelsedata? Eller varför inte en fin fotobok med bilder från graviditeten och tiden efter födseln? Men det som nog vad alla mammor egentligen vill ha är förmodligen lite egentid, så hur kan du lösa det på bästa sätt?

Ge henne en chans att koppla av

”Är ni ”dyka-upp-utan-förvarning”-kompisar kan man hjälpa till med att fylla på diskmaskinen, bära bebisen en stund så mamman kan få duscha och gå på toaletten, hjälpa till med logistiken, eller bara säga att hon är snygg och bra! Men glöm inte bort att vara lyhörd (för ibland kan för mycket sällskap också vara störande…)” Läs fler tips här.

Att bli mamma för första gången kan vara både underbart och utmanande. Det är därför extra viktigt att du ger din tjej en chans att koppla av och unna sig själv lite tid för egenvård. En spa-dag eller massage kan därför vara en riktigt uppskattad present. Om du vill gå ett steg längre kan du även boka in en barnvakt för att ge henne en hel dag för sig själv. Låt henne gå på shoppingrunda, träffa vänner eller bara ha en dag i soffan med sin favoritbok.

Oavsett vilken present du väljer så är det viktigaste att du visar din uppskattning och kärlek för din tjej som nybliven mamma. Ta dig tid att tänka igenom vad hon skulle uppskatta mest och gör det personligt. Lycka till med presentjakten, och grattis till er nya familj!