Här har vi listat några vanliga frågor och svaren på dem. Har du fler frågor om hur du använder Bebisboken.se maila oss på: info@bebisboken.se
 
Hur gör jag för att börja?

Du skapar ett eget konto hos Bebisboken direkt i två enkla steg:

1. Beställ ett konto och en aktiveringskod. Bestäm om du vill köpa endast ett konto för 199 kr eller ett konto + ett ex av din färdiga bok utskriven och inbunden, gör du det redan nu sparar du 57 kr! Betalning sker mot faktura som skickas till dig med e-post.

KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA DITT KONTO OCH EN AKTIVERINGSKOD>>

2. Skapa ditt konto och välj användarnam och lösenord. Efter beställning får du en aktiveringskod, den får du dels direkt på sidan efter beställning och dels i ett mail till den adress du angett. Du skapar sedan ditt konto här på sajten, väljer användarnamn och lösenord och fyller i din aktiveringskod. Sedan kan du direkt börja skapa boken om din bebis första fantastiska år!

SKAPA NYTT KONTO MED AKTIVERINGSKOD HÄR>>


Jag har fått en presentbox - hur gör jag för att komma igång?


I din presentbox har du fått ett värdebevis med en aktiveringskod. Du skapar ett konto som ovan och fyller i din aktiveringskod.


Hur skickar jag en invite?


Du som redan har ett konto på Bebisboken kan göra några vänner glada genom att skicka invites till dem. Med en invite från dig får dina vänner prova Bebisboken.se gratis i en vecka. Du skickar inbjudningar uppe till höger i vänstermarginalen där det står "Skicka en invite". Skriv in e-mailadressen till den du vill bjuda in och klicka på knappen.


Jag har fått en invite - vad gör jag?


Med en invite till bebisboken.se får du prova Bebisboken i en vecka. Skapa ett konto och fyll i den kod du fått i fältet för kod så skapas ett konto utan att du behöver betala. Vill du fortsätta att använda Bebisboken efter en vecka kostar ett konto 199 kr för två år.


Jag vill visa andra vad jag gör - hur gör jag?

Det du skapar på bebisboken blir också en fin sajt som du kan bjuda in andra för att läsa, de får då logga in till din bok med ett lösenord. Du kan du bjuda in upp till 10 personer att läsa din bok.


Det jag skriver ligger ju på internet - kan vem som helst läsa det jag skriver?


Nej, din bok är inte publik och ingen som du inte har bjudit in kan läsa boken.


Hur gör jag för att ladda upp bilder?

På många av sidorna har du möjlighet att ladda upp bilder ur ditt liv. Bilderna kan du ladda upp från din dator. För att välja en bild klickar du på meningen "Ladda upp och beskär bilden här”. Då öppnas ett nytt fönster där klickar på knappen högst upp i fönstret för att välja bild som du har på din dator. Bilden du valt visas inom några sekunder och även en selekteringsfyrkant visas som du kan flytta, göra större eller mindre genom att dra i hörnen på fyrkanten. På så vis kan du få med den del av bilden som du önskar. När du är nöjd klickar du på knappen som säger ”save image” för att spara bilden till den sidan. Du kan också rotera bilden så den är vänd på rätt håll i förhållande till sidan. Du kan hämta bilder från Instagram genom att klicka på den länken och följa instruktionerna.


Vad gör jag om jag inte har de bilder jag vill använda digitalt?

För att få papperskopior av fotografier i digitalt format kan du scanna dem eller till och med fota dem med digitalkameran. Fotar du, gör det i dagsljus och utan blixt så blir det bäst.


Vad gör jag om en sida inte passar in i min bok?

Det finns ett stort antal sidor med olika teman och frågor, vissa kanske du inte vill ha med i din bok. De sidor du inte vill ha med fyller du helt enkelt inte i. När du sedan vill skriva ut din bok kan du också välja bort sidor som du inte vill ha.Måste jag svara på alla frågor?


Nej, du svarar bara på de du själv vill. Oftast syns inte frågorna på läs-sidan, så du kan svara på frågorna eller välja att skriva någonting helt annat. Frågorna är där för att ge inspiration och väcka tankar och idéer.Hur fyller jag i eller läser en sida?

Alla sidor kommer du till genom att klicka på titeln i vänstermarginalen. När du klickar på en icke ifylld sida kommer du till skriv-sidan där du fyller i information. När du sparat sidan genom att klicka på knappen längst ner kommer du till läs-sidan, det vill säga den färdiga sidan i din bok. När du en gång fyllt i sidan och sedan klickar på titeln kommer du till läs-sidan. Vill du ändra en sparad sida klickar du på "Ändra sidan" i toppen. Du kan alltid gå tillbaka och ändra och komplettera i sidorna.


Måste jag göra sidorna i ordning?

Nej, du kan fylla i sidorna i vilken ordning du vill och hoppa mellan dem, vissa sidor fyller du ju i allt eftersom saker händer i bebisens liv, så att du återvänder till en sida flera gånger. Fyll gärna i sidorna efter hand så att du inte glömmer. Spara alltid sidan då du lämnar den. För att komma tillbaka till en sida och ändra eller lägga till, klicka på titeln i vänstermarginalen - har du fyllt i sidan tidigare kommer du då till läs-sidan, för att ändra sidan klicka på "Ändra sidan" i toppen.


Hur gör jag för att skriva ut?

Klicka på "Skriv ut boken" uppe i vänstermarginalen. På sidan syns då alla sidor du har gjort och du kan välja att skriva ut alla med en knapptryckning eller skriva ut särskilda sidor. Du kan naturligtvis skriva ut hur många gånger du vill.


Öppna sidor

De öppna sidorna fungerar bäst med följande webläsare:
Internet Explorer 7,8,9, FireFox 2 - 11.0, Google Chrome 19


Kan jag få min bok utskriven och inbunden?

Ja, vi erbjuder en utskrifts- och inbindningstjäst. Du får då din bok utskriven i färg samt inbunden. Vi erbjuder olika varianter av inbindning. Här kan du läsa mer och beställa färdiga böcker>>


Vad gör jag om jag inte får plats med allt jag vill berätta?

I Bebisboken finns både temasidor om barnets utveckling, om mat, lek, sömn och mycket mer. Det finns också en dagbok med en sida för varje vecka. Får inte allt du vill berätta plats på en temasida får det kanske plats i dagboken den aktuella veckan. Längst ner i boken finns också några sidor med titeln "Jag vill berätta mer om..." där du kan skriva särskilda historier som du inte får plats med eller tycker passar in någon annan stans.

I slutet av boken finns även ett flertal öppna sidor, där du kan välja att berätta om precis vad som helst, sidorna har ingen rubrik, du skriver själv rubrik. På sidorna finns också en editor för fälten så att du själv kan anpassa text med storlek, typsnitt, färg osv. De öppna sidorna finns i tre olika varianter. Ovanför sidorna i högerkanten klickar du för att läsa en beskrivning av hur de öppna sidorna fungerar.

Kan jag ändra ordningen på sidorna i min bok?

Ja, ordningen kan ändras. Vi rekommenderar dock inte att du ändrar om för mycket på sidmallarna då de har rubriker som hör till olika kapitel och det finns en viss given struktur i boken. Men sidorna "Jag vill berätta mer om eller de öppna sidorna kan du kanske vilja lägga in på ställen där de passar i boken. Då kan du enkelt göra det innan du själv skriver ut, eller skickar din bok för utskrift och inbindning. Detta gör du genom att klicka på "Skriv ut boken" i vänstermarginalen. Då ser du alla sidor som du gjort i din bok och kan enkelt flytta in en öppen sida i ett kapitel genom att ta tag i sidtiteln med musen och sedan dra den dit du vill ha den och släppa.All text som jag skrivit in på skriv-sidan syns inte på läs-sidan. Varför?

Det beror förmodligen på att du skrivit mer text än
vad som får plats i ett fält. För att läs-sidorna och utskriften ska bli fin så är sidorna indelade i fält. Under varje fält står det hur många tecken som får plats i fältet, och det räknar ner allt eftersom du skriver. När du kommer till noll är utrymmet slut och mer text visas ej.


Hur betalar jag?
När du beställer ett konto och en aktiveringskod hos Bebisboken får du direkt efter beställning din aktiveringskod på tacksidan och i ett mail, så att du direkt kan sätta igång och skapa boken till din bebis. En faktura skickas sedan till dig med mail från Payex som vi samarbetar med. Du har ca 10 dagar på dig att betala. Förfallodatumet anges på fakturan. Vid betalning efter förfallodagen debiteras påminnelsavgift samt eventuellt dröjsmålsränta, för närvarande 10% enligt räntelagen.


Jag har skapat ett konto tidigare och nu försöker jag registrera mig igen men det går inte. Varför?

Man kan endast ha ett konto per e-postadress. Om du har glömt lösenordet kan du beställa det genom att klicka på fliken "Be om nytt lösenord". Vill du registera en annan användare som du inte har en unik e-mailadress till, kontakta oss så lägger vi upp den användaren manuellt.


Vem kontaktar jag om jag har frågor?


Enklast är det att maila oss på: info@bebisboken.se. Vi svarar på alla mail så fort vi kan.


Hur loggar jag ut?

Du loggar ut genom att klicka på logga ut i listan uppe i vänstermarginalen.


Vad gör jag om jag glömmer mitt lösenord?

Klicka på fliken "Be om nytt lösenord" och fyll i ditt användarnamn eller din e-mailadress så får du ett mail med en länk, med ett lösenord som gäller en gång och loggar in dig. Gå därefter till "Mitt konto" och hitta på ett nytt lösenord. När du registerar dig får du ditt användarnamn och lösenord skickat i ett e-mail till dig. Spara gärna detta så har du informationen om du skulle glömma bort den.